Екип на БНТ засне документален филм за Ричард Клайдерман

Столичната публика очаква легендарния пианист на 29 ноември в зала 1 на НДК

2 октомври 2018, София
Екип на БНТ засне документален филм за световноизвестния френски пианист Ричард Клайдерман. Журналистката Айше Сали и нейните колеги се срещнаха с прочутия музикант в сърцето на Париж, където преди четири десетилетия в зала „Плейел“ започва неговата удивителна концертна кариера. Продукцията е съвместно дело на Българската национална телевизия и агенция „Кантус Фирмус“, а премиерата ще бъде на 21 октомври в документалната поредица „В кадър“.
“Филмът за Ричард Клайдерман е завръщане към произведението, с което го познава и обича публиката и към мястото, откъдето славата му поема по света; вълнуващ разказ за дългия път към големите сцени, заснет именно там, където е бил първият му концерт в Париж. В този филм музиката носи и красивото лице на Аделин, любовта на публиката, силата на верните приятели и незаменимия екип”, разказа Айше Сали. Режисьор на филма е Станислав Терзиев, а в реализацията участват също Миглена Гайдарова (оператор), Филип Петков (режисьор по монтажа), Весела Смилец (редактор), Елка Рускова (консултант) и Надя Обретенова (продуцент).
„За нас с Ричард беше огромно удоволствие да участваме в снимките и оценяваме силната ангажираност и високия професионализъм на българския екип“, сподели Оливие Тусен, мениджър на пианиста. „Очакваме с нетърпение да видим готовия филм“, допълни още той. Веднага след участието в интервютата музикантът се отправи на поредната концертна обиколка, този път в САЩ, Австралия и Нова Зеландия. На 6 октомври т.г. той ще свири в престижната зала „Карнеги Хол“ в Ню Йорк.
Ричард Клайдерман отбелязва 40 години на сцената със световно турне, което в рамките на две последователни години преминава през Европа, Азия и Америка. Част от него са и предстоящите му концерти в София и Варна в края на тази есен. На 29 ноември от 20:00 ч. пианистът ще свири за столичани в зала №1 на НДК, съпроводен от талантливите музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио. Билетите са на цени от 30 до 100 лева, но част от ценовите категории вече са напълно изчерпани. В момента могат да се намерят предимно билети на цени от 35 и 45 лв., както и много ограничено количество билети от 80 и 100 лв. Най-близък контакт с Ричард Клайдерман ще имат зрителите в оркестрината. Продажбата е в билетния център на НДК, на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и онлайн на сайта TicketsBG.com.