ЕМФ-ТАНГО БЕЗ ГРАНИЦИ

Дата: от 9.4.2014 до
Notice: Undefined offset: 1 in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 129

Място: зала "България"

Старт: 19:30h

купи билет

ЕВРОПEЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

9 април, зала „България“, 19:30
„ТАНГО БЕЗ ГРАНИЦИ“ с ансамбъл „ТАНГУАРДА“
Мария МАРТИНОВА, пиано (България)
Марсело НИСИНМАН, бандонеон (Аржентина)
Даниел РОУЛАНД, цигулка (Великобритания)
Винфрид ХОЛЦЕНКАМП, бас (Германия)
С участието на танцовата двойка Селин РУИС и Жереми БРЕБАР

„Тангуарда” е проект, в който няколко музиканти споделят своята любов към тангото. Името на ансамбъла се е превърнало в символ на безкомпромисно качество. За краткия период на своето съществуване, „Тангуарда” си осигурява специално място на музикалната сцена като първокласен съвременен танго-проект. Ансамбълът възхищава публиката с артистичен изследователски дух и изключително музикално майсторство.
Създател на групата е пианистката Мария Мартинова. Нейната мечта е да създаде съвременен състав за танго, който да обединява бунтовния дух на Tango Nuevo с изяществото на танго-традицията. Именно тази мечта ражда амбициозния проект „Тангуарда“. Мария Мартинова съчетава кариерата си в класическата музика с концертните изяви с „Тангуарда“. Съставът обединява някои от най-интересните и вдъхновяващи съвременни музиканти. Основни членове на „Тангуарда“ са Марсело Нисинман – изпълнител на бандонеон, изключителен инструменталист и композитор, който поддържа и развива наследството на своя ментор Астор Пиацола; забележителният цигулар Даниел Роуланд, чиято ранна кариера му носи международна известност на солист и диригент; Винфрид Холценкамп – един от най-търсените басисти в Европа.
През м. февруари 2014 „Тангуарда” изнесоха много успешен концерт на престижната сцена Palais des Beaux-Arts в Брюксел.

Селин Руис започва кариерата си на професионален танцьор на танго в Европа в средата на 90-те години. През 2000 г., тя се запознава с аржентинския танцьор Демиан Розентал, с когото прави танцова двойка и участва във всички големи международни фестивали за танго (Буенос Айрес, Сиатъл, Истанбул, Сеул).
Тя си сътрудничи с Ричард Галиано през 2005 г. в театъра Bouffes Du Nord за издаването на албума си. Той е представен през 2008 г. в Театър National de Chaillot със спектакъла “Tangos Clasicos”.
Жереми Бребар работи като актьор на сцената и в киното в продължение на много години, преди да се срещне с аржентинското танго. След това, той напуска сцената и започва да се занимава с танго танци във Франция и по света.
Работил е в спектакъла “Flamenka” в Lyric Theater в Лондон през 2008 г. и танцува със Sexteto Mayor в Casino de Paris през 2009 година.
Селин Руис и Жереми Бребар започват своята съвместна артистична работа през 2012 г. и редовно танцуват с много танго-ансамбли, сред които и „Тангуарда“ на Мария Мартинова.

Виж Още

СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 228

зала "Бъргария"

Европейски музикален фестивал
Солист:

Европа танцува


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 228

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 230

Ларгото

Концерти
Солист: