„Кантус Фирмус“ АД е една от водещите концертни агенции в България. Създадена е през 1994 г., първоначално като част от Класик ФМ радио, като през 2007 г. се отделя в самостоятелна фирма. До момента тя е организирала над 1000 концерта на български и чуждестранни артисти. През 2001 година агенцията основава „Европейски музикален фестивал”, който се провежда ежегодно в София и Варна. Гости на форума са били именити музиканти като Миша Майски, Шломо Минц, „Солисти Венети” с диригент Клаудио Шимоне, “Концертгебау” камерен оркестър, Zukerman chamber players, Гидон Кремер и ансамбъл „Кремерата Балтика”, Симфоничен оркестър на град Москва „Руска филхармония“, Academy Saint Martin in the Fields, и много други.
През 2002 г. „Кантус Фирмус“ създава Оркестъра на Класик ФМ радио и до сега се занимава с организирането на концертния сезон на състава. Най-успешните събития с участие на оркестъра са концертните цикли „Музиката на Америка“ и „Концертмайсторите”. Световни звезди като Найджъл Кенеди, Джошуа Бел, Мидори, Вадим Глузман, Максим Венгеров, Мишел Льогран, Стефан Миленкович, Пепе Ромеро, Пинкас Цукерман, Ричард Клайдерман и др. са били солисти на оркестъра.
Екипът на „Кантус Фирмус“, ръководен от Васил Димитров, е съставен от професионалисти с дългогодишен опит в продуцирането на музикални събития. Участниците в него работят заедно почти без промени в състава от създаването на агенцията. Те познават добре концертния живот у нас и спецификата на фестивалната дейност.