Оркестърът на Класик ФМ радио свири мюзикъли на Ленард Бърнстейн за Ню Йорк

За концерта на 18 февруари гостува диригентът Роб Фишер и певците Крий Керико и Рос Ликайтс

22 януари 2015, София
„Bernstein’s New York“ – така се нарича музикалната програма, която ще бъде представена от Оркестъра на Класик ФМ радио на 18 февруари от 19:30 ч. в зала „България“. В нея са събрани известни откъси от мюзикъли на великия американски творец Ленард Бърнстейн, посветени на неговия любим град – Ню Йорк. Концертът е част от цикъла „Музиката на Америка“, организиран от музикална агенция „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“. За програмата гостуват изявените американски музиканти Роб Фишер (диригент, пианист, музикален режисьор и продуцент, носител на награда „Тони“), както и певците Крий Керико (сопран) и Рос Ликайтс (тенор).
Роб Фишер е признат за водеща фигура в американския музикален театър. Създател и диригент на успешната серия от концерти Encores! в Ню Йорк Сити Център, той е отличен през 1997 с наградата Lucille Lortel за специални постижения, а през 2000 година получава престижното отличие „Тони“. Фишер е познат на българската публика от 2012 г. с блестящия си концерт от мюзикъли на Р. Роджърс, Ъ. Бърлин и Ст. Зондхайм, представен с Оркестъра на Класик ФМ радио, също в цикъла „Музиката на Америка“.
Двамата солисти за концерта на 18 февруари – Крий Керико и Рос Ликайтс се изявяват активно на американските музикални сцени, като тенорът Рос Ликайтс е определен от журналист на Wall Street Journal като „най-добрият Тони….“ за ролята му в „Уестсайдска история“. Именно с откъси от този мюзикъл ще го чуем и в зала „България“. В програмата ще звучат още фрагменти от мюзикълите „Кандид“, „В града“, „Чудесен град“ и др. Част от песните ще бъда представени с участието на Хора на Класик ФМ радио, ръководен от проф. Теодора Павлович.
Билети за концерта може да намерите ТУК.