Премиерът и вицепремиерът слушат Брамс в изпълнение на Мила Георгиева и Оркестъра на Класик ФМ радио тази вечер

7 април 2015, София

Премиерът на страната Бойко Борисов и вицепремиерът Румяна Бъчварова се очаква да присъстват в публиката на концерт от „Европейски музикален фестивал“ тази вечер. Те ще се насладят на таланта на една от най-прекрасните дами на българската класическа музика – Мила Георгиева и Оркестъра на Класик ФМ радио. В рамките на „Европейски музикален фестивал“ чаровната цигуларка, която вече за 13-ти пореден сезон е първи концертмайстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт, ще свири за почитателите си в София тази вечер от 19:30 ч. в зала „България“. Оркестърът на Класик ФМ радио ще се изяви под диригентската палка на Лучано Ди Мартино.
След последната й изява на софийската музикална сцена през април 2013 г., този път Мила Георгиева е избрала да изпълни цигулковия концерт на Йоханес Брамс – творба, която е предизвикателство за всеки солист. Това е един от четирите най-велики немски концерти за цигулка, наред с творбите на Бетовен, Брух и Менделсон. Във втората част на вечерта публиката ще чуе и Симфония №4 от Лудвиг Ван Бетовен.
„Европейски музикален фестивал“ е част от Календара на културните събития на Столичната община и на Министерството на културата. Форумът се провежда под патронажа на Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи на Р. България и Йорданка Фандъкова, кмет на София. Официална банка на фестивала е УниКредит Булбанк.