Класик ФМ радио и галерия „Макта“ с юбилейно 20-то издание на наградите „Златно перо“

Класик ФМ радио и галерия „Макта“ ще раздадат престижните награди „Златно перо“ за изключителен принос към българската култура и изкуство в юбилейно двадесето издание. Наградите са под формата на брошка, изработена от 24-каратово злато, като общо 480 представители на българската култура и изкуство са станали притежатели на престижното отличие от първото издание на наградите до сега.
Златните пера по повод 24 май ще бъдат връчени на специално събитие на 21 май 2015 г. от 11:30 ч. в концертната зала на Националното музикално училище „Любомир Пипков”. По традиция в церемонията ще участват талантливи деца от НМУ „Л. Пипков“ с музикални изпълнения, а на сцената ще се качат и любими водещи от ефира на Класик ФМ радио.
Сред отличените в юбилейното двадесето издание на наградите „Златно перо“ са актьорите Йосиф Сърчаджиев, Ивайло Христов, Руси Чанев, музикантите Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Петър Момчев, Марио Хосен, писателите Анжел Вагенщайн, Деян Енев и други.Церемонията се провежда в рамките на Европейския музикален фестивал, който е част от календара на културните събития на Столичната община и на Министерството на културата на Р. България. Официална банка на фестивала – УниКредит Булбанк. Входът за церемонията е свободен.