ТАНЦЬОРИ ОТ АРЖЕНТИНА ПОКАЗВАТ МАГИЯТА НА ТАНГОТО

Даниел Аранда и Анатина Люк ще покажат майсторство на сцената на зала „България“ на 5 юни

2 юни 2015, София
Двойка танцьори на танго ще гостува за концерта от „Европейски музикален фестивал“ BELTANGO SYMPHONICO, който ще се състои на 5 юни от 19:30 ч. в столичната зала „България“. Това са Даниел Аранда и Анатина Люк, които ще покажат своето изкуство заедно с музикантите от ансамбъл „Белтанго“ и AGBU Sofia Chamber Orchestra под диригентството на Бедрос Папазян. Двамата танцьори са сред световния елит на танцовите ансамбли за танго и ще гостуват за първи път в България.
Анатина и Даниел се срещат на милонга в Буенос Айрес и откриват своята обща страст към автентичното танго от типа “Tango de Salon”. Скоро след това те започват да танцуват заедно в танго клубове като Club Gricel, Confitería Ideal, Tangocool Villa Malcom, Porteño у Bailarín и други, с оркестрите “Sexteto Milonguero” и “Los Reyes del Tango”.
Даниел е учил в “Academia de Estilos de Tango Argentino” (ACETA) при легендарните майстори на тангото Нито и Елба Гарсия, Карлос и Роза Перес, Кока и Освалдо, Даниел “El Flaco” Гарсия, които са носители на традицията в стила “Milonguero”.
Анатина Люк започва да танцува в ранна възраст, като учи балет, модерен танц, джаз и хореография. Тя получава стипендия в танцовата школа „Alvin Ailey“ в Ню Йорк. Изнася представления, прави хореографии и преподава интензивно в САЩ и Европа. Любовта й към тангото винаги е присъствала, а от 2003 г. Анатина се посвещава изцяло на него.
В началото на 2010 г. Даниел получава наградата “Gardel in Avellaneda” за своите постижения за тангото в Буенос Айрес и двойката е поканена да танцува в известния “Teatro Roma”, където Карлос Гардел е пял много пъти.
Анатина и Даниел са гостували многократно в Европа с представления и семинари в Цюрих, Поскиаво, Лугано (Швейцария), Атина, Превеза, Волос (Гърция), Мюнхен, Берлин, (Германия) Брюге, (Белгия), Копенхаген (Дания) и Истанбул (Турция). През 2011 година двойката основава милонга, наречена “Historica Milonga” във Флоренсио Варела (Буенос Айрес). През 2013 г. Даниел и Анатина откриват своя собствена танцова школа за традиционно танго в Цюрих (Швейцария), наречена “La Porteña”.
Концертът BELTANGO SYMPHONICO с участието на Даниел Аранда и Анатина Люк ще представи танго музика в аранжименти за квинтет и оркестър. Събитието се провежда със съдействието на Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ – София.
„Европейски музикален фестивал“, представен от агенция „Кантус Фирмус“, е част от Календара на културните събития на Столичната община и се организира със съдействието на Столичната община и на Министерството на културата на Р. България. Официална банка на фестивала е УниКредит Булбанк.
Билетите за концерта са на цени от 15 до 40 лева и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн ТУК