РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН

Дата: от 07.12.2015 до

Място: НДК, зала 1

Старт: 19:30h

купи билет

7  декември 2015, 19:30 ч.
  зала 1, НДК
РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН, пиано
Оркестър на Класик ФМ радио

БИЛЕТИ ТУК

Вече 39 години продължава изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман, която започва през 1976 г. със записа на известната „Балада за Аделин“. До момента, пианистът е продал повече от 150 милиона записа и допринася за създаването на жанра “популярна класика“. Неговото изкуство е насочено към широк кръг от хора, за които той адаптира редица от големите шедьоври на класическото музикално наследство.

Ричард Клайдерман често казва, че той не е класически пианист, който свири за елитна публика. Той е популярен музикант, чието изкуство е предназначено за хората от цял свят. Музикантът предпочита да забавлява слушателите, вместо това да бъде част от строгата традиция на класическата музика.
Броени дни след концерта си в София, Ричард Клайдерман ще навърши 62 години и животът му продължава да протича главно на концертната сцена. Пианистът изнася по 100 концерта на година, а всеки от тях е забележително преживяване за аудиторията. „Принцът на романтиката“, както го нарича Нанси Рейгън, умее да общува с публиката и създава неповторима атмосфера, в която всеки слушател може да изживее своята романтична мечта.

„Моето вдъхновение са пътуванията, хората, с които се срещам по цял свят. Те ми дават енергия да продължавам. Ако съм в състояние да давам концерти още поне десетина години, ще съм много щастлив. Много е просто! Успявам да запазя романтичния си дух, защото обичам тази музика!“, заяви Клайдерман в специално интервю за българските си почитатели по Класик ФМ радио.

Виж Още