ЛЕТИЦИЯ МОРЕНО “Концертмайсторите”

Дата: от 16.10.2015 до
Notice: Undefined offset: 1 in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 129

Място: зала "България"

Старт: 19:30h

купи билет

“КОНЦЕРТМАЙСТОРИТЕ”
Проектът е финансиран от Програма „Култура“ на Столичната община за 2015 г.
С любезното съдействие на Посолството на Испания в България, Институт „Сервантес“ и в сътрудничество с Програмата на АС/Е Аcción Cultural Española.

 

16 октомври 2015, зала „България“, 19:30
Летиция МОРЕНО, цигулка (Испания)
Оркестър на Класик ФМ радио
Диригент: Лучано Ди Мартино

Програма:
МИХАИЛ ГЛИНКА : „Лятна нощ в Мадрид“ (Испанска увертюра №2)
МАНУЕЛ ДЕ ФАЙЯ : Сюита из балета “Любовна магия” (El amor brujo)
ЕДУАРД ЛАЛО: „Испанска симфония“ за цигулка и оркестър, оп. 21

БИЛЕТИ ТУК

 Летиция Морено ще гостува за втори път в България, след като през 2008 година тя се представи с голям успех у нас също в цикъла «Концертмайсторите». За изминалите 7 години нейната кариера се разви изключително бързо, като през 2012 г. тя бе отличена с наградата ECHO в категория „Изгряваща звезда“. Родена през 1985 г. в Мадрид, Морено е ученичка на легендарния проф. Захар Брон, а също на Максим Венгеров и проф. Дейвид Такено в Гилдхол скул в Лондон. Участвала е и в майсторските класове на легенрадния Мстислав Ростропович.
„Новата Марта Аргерих на цигулката“ – така пресата нарича младата цигуларка след изпълнението й на цигулков концерт оп.99 от Дм. Шостакович. „Тя притежава изяществото на фламенко танцьорка, силния характер на андалуските певци и изпепеляващия поглед на героиня на Алмодовар“, пише за нея Le Figaro през 2014 г. Сред най-интересните й изяви през последните месеци са концерти с диригентите Андрей Борейко, Андрес Ороско-Естрада и Зубин Мета. Летиция има покани за концерти от звездите на диригентския подиум Густаво Дудамел и Валери Гергиев. Предстои й турне в Китай с диригента Еса-Пека Салонен и „Камерен оркестър Густав Малер“. Наскоро цигуларката направи голямо турне в Италия, Русия и Великобритания с диригент Юрий Темирканов и Филхармонията на Санкт Петербург. С този оркестър и диригент Летиция Морено осъществи записите за своя албум с музика на Шостакович, издаден от престижната компания „Дойче Грамофон“ през ноември 2014 г.
През март 2015 г. Летиция Морено дебютира с успех в САЩ, където изнесе концерти с Националния симфоничен оркестър под диригентството на Кристоф Ешенбах. През юли 2015, заедно с Джошуа Бел, цигуларката ще участва като солистка в лятното европейско турне на реномирания оркестър Academy of St Martin in the Felds.

Виж Още

Великденски концерт


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 228

Аула на СУ "Св. Климент Охридски"

Концерти
Солист: