Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов с аржентинска програма в Европейския музикален фестивал 2016

Дуото ще свири танга от А. Пиацола и К. Гардел

14 декември 2015, София
Двама от най-харесваните и популярни български музиканти ще станат част от програмата на „Европейски музикален фестивал“ 2016, организиран от агенция „Кантус Фирмус“. Цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази и пианистът Людмил Ангелов потвърдиха своето участие в 16-тото издание на престижния форум. Забележителният музикален тандем ще представи новата си камерна програма, която ще отведе публиката в света на аржентинската музика. Веско и Людмил подготвят за концерта творби от майсторите на тангото Астор Пиацола и Карлос Гардел. Събитието ще се състои на 26 май 2016 година от 19:30 ч. в столичната зала „България“.
Тази есен двамата изпълнители отбелязаха 20-годишнината от началото на своето музикално партньорство. Концертът се състоя на 5 октомври във Военния клуб и бе разпродаден две седмици предварително. Още тогава Веско и Людмил обявиха своето намерение да подготвят нов съвместен албум с аржентинска музика и да го представят като цялостна концертна програма през пролетта на 2016 година. А организаторите от „Кантус Фирмус“ ще имат привилегията това да се случи именно на „Европейски музикален фестивал“ 2016.
Освен участието на популярното дуо, фестивалната програма за 2016 година предлага истинско съзвездие от световни музиканти, сред които блестят имената на американския цигулар Джошуа Бел, на френския виолончелист Франсоа Салк и на големия израелски цигулар и педагог Шломо Минц. Концертът на Джошуа Бел ще бъде в зала 1 на НДК на 13 май 2016 г. с диригент Максим Ешкенази и се очаква с голям интерес от българската публика. В „Европейски музикален фестивал“ любителите на класиката ще могат да чуят и изключителния глас на сопраното Ина Кънчева, която подготвя програма с творби на виенските класици Хайдн, Моцарт и Бетовен. Тя ще пее заедно с Хора на софийските момчета, ръководен от Адриана Благоева.
В първоначалната програма на „Европейски музикален фестивал“ на 26 май 2016 г. бе обявен концерт на чаровната цигуларка Мила Георгиева с пианиста Петър Петров. Този концерт няма да се състои в рамките на фестивала през 2016 г. и ще бъде планиран за по-късен период. Закупените билети за 26 май важат без заверка за концерта на Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов на същата дата, или могат да бъдат върнати на касата.
Билети за част от концертите в „Европейски музикален фестивал“ се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. Касата ще бъде отворена в работните дни до 23 декември включително с обичайното си работно време: 9:30-13:30; 15:00-19:00 ч., и след това от 4 януари 2016 г. Продажба online на www.ticketsbg.com. Поръчките за билети, направени в почивните дни от 24 декември 2015 до 3 януари 2016 ще бъдат изпълнявани след 4 януари 2016 г..