Утре е концертът „Музикалните Оскари“ с Оркестъра на Класик ФМ радио

Диригентът Ричард Кауфман е възхитен от Оркестъра на Класик ФМ радио

2 декември 2016, София
Утре, 3 декември, е големият филмов концерт „Музикалните Оскари“ на Оркестъра на Класик ФМ радио от цикъла „Музиката на Америка“. Поредицата се организира от агенция „Кантус Фирмус“ със съдействието на фондация „Америка за България“.
Носителят на „Грами“ Ричард Кауфман пристигна в София на 29 ноември и още същия ден започна работа с музикантите от оркестъра. Неговите първи впечатления от състава са много възторжени. „Аз репетирам вече няколко дни и отношението на музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио ме накара да се почувствам добре дошъл в тази страна. Мога да кажа, че те са прекрасни професионалисти, посветени на това, което правят. Подготвени са много добре не само технически, но имат активно участие в интерпретацията на пиесите. Надявам се, че концертът в събота ще бъде истинско забавление за публиката и изпълнителите“, каза диригентът Ричард Кауфман в интервю на Елена Розберг за „Зи-рок“ радио. Диригентът е един от най-големите специалисти в областта на американската филмова музика.
В съботната вечер в зала „България“ от 19:30 часа публика ще може да чуе музикални шедьоври от великите холивудски композитори Джон Уилямс, Енио Мориконе, Хенри Манчини, Елмър Бърнстийн, Дмитрий Тьомкин, Джери Голдсмит и други. В програмата са включени музикални откъси от хитовите заглавия „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и „Супермен“, епичния филм „Лорънс Арабски“, уестърните „Силверадо“ и „Великолепната седморка“, хорър филма „Полтъргайст“, военния филм „Мостът на река Куай“, историческата драма „Мисията“, както и от няколко филма с участието на Одри Хепбърн – „Шарада“, „Двама на пътя“ и „Закуска в Тифани“. Всяка от тези пиеси е спечелила вниманието на Американската филмова академия и е номинирана или отличена с престижната статуетка „Оскар“.
Ограничено количество билети за концерта „Музикалните Оскари“ все още могат да се закупят от касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.
Следващите събития от „Музиката на Америка“ през този сезон ще бъдат първото гостуване в България на забележителния цигулар Гил Шахам (30 януари), както и концерта на Пати Остин (17 май) с песни на Ела Фицджералд.