„Европейски музикален фестивал” организира дискусия на музикалната критика

10 май 2017, София
След поредица от атрактивни концерти, последният от които се състоя на 8 май на Ларгото в София, „Европейски музикален фестивал” продължава в края на тази седмица с дискусионно събитие на музикалната критика. На 12-ти май от 11:30 часа в зала 48 на НМА „Проф. П. Владигеров” ще се състои дискусия на тема „Европейски музикален фестивал 2017 в огледалото на младата критика”. За участие в разговора са поканени студенти, специализанти и докторанти от теоретичния факултет на Националната музикална академия „Проф. П. Владигеров”. В обсъждането на тематиката ще участват и водещи журналисти от сферата на музикалната критика, които следят културния живот в столицата. Събитието се организира съвместно с учебното заведение и с активното участие на проф. Наташа Япова, заместник ректор по учебно-методическата дейност и цели да провокира интерес към професионалното отразяването на музикалния живот в България, което през последните години трудно намира място в българските медии.
„Европейски музикален фестивал”, организиран от агенция „Кантус Фирмус”, е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г., а съорганизатор на форума е Министерството на културата.
През този месец в рамките на форума предстоят още концерта „Годишните времена от Вивалди и Пиацола“ на 20 май с участието на Веско Пантелеев – Ешкенази и талантливи млади цигулари, както и гостуването на Смесения хор на Университет Bucknell от САЩ на 31 май.