Пати Остин ще издаде нов албум с песни на Ела Фицджералд

Певицата ще представи програмата For Ella на 17 май в София, а преди това ще изнесе три концерта в легендарния Ronnie Scott’s Jazz Club в Лондон

9 май 2017, София
Пати Остин ще издаде нов албум с песни от репертоара на Ела Фицджералд. Това сподели самата тя на своя Фейсбук профил по повод 100-годишния юбилей на Кралицата на джаза, който бе отбелязан на 25 април на много места по света. „Скоро ще издам втория си албум с песни на Ела”, написа носителката на „Грами”. „Благодарна съм, че имам възможност да дам своя принос към величието на Ела”, допълни още Остин.
Чрез предстоящия концерт на Пати Остин в България годишнината от рождението на Фицджералд ще бъде отбелязана по подобаващ начин и у нас. Програмата For Ella с песни от репертоара на легендата е част от цикъла „Музиката на Америка” и ще бъде представена на 17 май от 20:00 ч. в зала 1 на НДК. Заедно с Пати Остин за участие в концерта пристига и първокласният немски пианист Олаф Полциен, който е и музикален директор на продукцията. Олаф Полциен е определен от немската преса като „едно от най-интересните пианистични открития от последните години“. Той концертира редовно с музиканти като Боб Минцер, Скот Хамилтън, Хари Алън, Лерой Джоунс и Джеси Дейвис. Със своето трио пианистът е издал 6 албума с джаз пиеси, а от няколко години преподава в Университета по изкуства в Грац (Австрия). От българска страна ще участва Струнен оркестър на Класик ФМ радио и Ангел Заберски Брас Асоциация. Диригент на концерта ще бъде Ангел Заберски. Събитието се организира от агенция „Кантус Фирмус” със съдействието на фондация „Америка за България”.
И през тази пролет Пати Остин продължи своята бляскава серия от концерти, посветени на Ела Фицджералд, която започна още през миналата година. Част от юбилейните изяви бе концертът в „Аполо тиътър“ през октомври 2016 г., в който освен Остин участваха още Моника Мансини, Лиз Райт и Кевин Спейси, а на музикантите акомпанираше Оркестърът на Каунт Бейси. „Винаги искряща“ – така определи изявата на Пати Остин британският вестник „Обзървър“. Непосредствено преди идването си в София – на 13 и 14 май Пати Остин ще пее две последователни вечери в легендарния Ronnie Scott’s Jazz Club в Лондон, като заради огромния интерес е обявено допълнително трето шоу в неделния следобед.
Билети за концерта на Пати Остин в София на 17 май все още могат да бъдат закупени на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, в билетния център на НДК, както и онлайн на Ticketsbg.com.