Дискусия по проблемите на музикалното образование в България се организира в рамките на „Европейски музикален фестивал“ 2018

Инициатори на срещата са Националната музикална академия и агенция „Кантус Фирмус“

19 април 2018, София
Дискусия по проблемите на музикалното образование в България се организира в рамките на тазгодишния „Европейски музикален фестивал“. Събитието ще се състои на 24 април от 12:00 ч. в зала №48 на НМА. Инициатори на срещата са Националната музикална академия „Проф. П. Владигеров“ и агенция „Кантус Фирмус“. Техният стремеж е да бъдат обсъдени наболелите проблеми, засягащи обучението по музика в страната на всички нива, както и неговата връзка с реализацията на младите хора в музикалното поприще. За тази цел са поканени за участие представители на всички средни музикални училища в страната, на водещите български музикални институти от държавната сфера и от частния сектор, а също на Министерството на културата и Министерството на образованието. Модератор на дискусията ще бъде проф. Пламен Джуров. Участие в нея са потвърдили още Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония, Нина Найденова, директор на Държавна опера – Пловдив, Елиянка Михайлова, директор на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ към Министерството на културата и др.
Организирането на дискусионни събития в рамките на „Европейски музикален фестивал“ вече е традиция. В предишни издания на форума бяха реализирани дискусионни срещи за финансирането на фестивалите в България, за проблемите в мениджмънта на културата у нас, както и за музикалната критика.
„Европейски музикален фестивал“ е включен в Календара на културните събития на Столичната община за 2018 г., а съорганизатор е Министерството на културата на Р. България.