Голям коледен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио

В събитието ще вземат участие детски хор „Пим-Пам“, ансамбъл „Фортисимо“ от Бургас и солистите Гергана Николаева и Денко Проданов

18 октомври 2018, София
Голям коледен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио ще зарадва публиката в навечерието на Рождество Христово в края на тази година. На 19 декември от 19:30 в зала „България“ ще звучат най-хубавите коледни песни, изпълнени в аранжименти за оркестър, хор и солисти. Към благородния оркестров звук ще се добавят звънките гласове на детски хор „Пим-Пам“ с диригент Ирена Христова и вокален ансамбъл „Фортисимо“ от Бургас, ръководен от Милена Добрева. Специални гости на сцената ще бъдат Гергана Николаева (мецосопран) и Денко Проданов (тенор), а на пулта ще застане основният гост-диригент на оркестъра – маестро Григор Паликаров.
Програмата е съставена от любими песни, които винаги са били част от зимния празничен сезон: „Тиха нощ“, Jingle Bells, Merry Christmas Everyone и др. В изпълнение на солистите публиката ще чуе и шедьоври като Ave Maria от Бах/Гуно и от Франц Шуберт, Panis Angelicus от Цезар Франк, коледните хитове Happy Xmas от Джон Ленън, Feliz Navidad на Хосе Фелисиано, както и неповторимата българска песен “Отново е Коледа” от Борис Карадимчев.
Билетите за концерта, организиран от „Кантус Фирмус“, са в продажба от днес (18 октомври) на касата на агенцията в зала „България“ и онлайн на TicketsBG.com. Цените са от 15 до 35 лв. Работно време на касата: понеделник – петък 9:30 – 13:30 и 15:00 – 18:45, почивни дни: събота и неделя.