СОЛИСТИ ОТ СВЕТОВНИТЕ СЦЕНИ – Европейски музикален фестивал 2019

Дата: от 23.04.2019 до

Място: зала "България"

Старт: 19:30h

купи билет

ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ 2019
Част от Календара на културните събития на Столичната община за 2019 г.
Съорганизатор: Министерството на културата на Р. България

23 април 2019, зала „България“, 19:30 ч.

„СОЛИСТИ ОТ СВЕТОВНИТЕ СЦЕНИ“

 

Солисти: ПЛАМЕНА МАНГОВА, пиано
АНТОН БАРАХОВСКИ, цигулка
КИРИЛ ЗЛОТНИКОВ, виолончело
ОРКЕСТЪР НА КЛАСИК ФМ РАДИО
Диригент: ЛУЧАНО ДИ МАРТИНО

Програма:
П. И. Чайковски: Вариации „Рококо“
П. И. Чайковски: Мелодия и Валс-скерцо
Ф. Лист: Унгарска фантазия
Л. ван Бетовен: Концерт за пиано, цигулка и виолончело

БИЛЕТИ: ТУК

Трима изявени солисти се събират за първи път на една сцена за мащабния и ефектен Троен концерт оп. 56 от Лудвиг ван Бетовен. Забележителната творба е рядко изпълняван шедьовър, който поставя високи изисквания към целия музикантски състав. Всеки от солистите ще се изяви и с отделна пиеса.
Пламена Мангова е носител на втора награда от престижния конкурс „Кралица Елизабет“ в Брюксел през 2007. Това дава начало на нейната голяма международна кариера. Свирила е с редица големи оркестри, сред които Ротердамската филхармония, Филхармоничния оркестър на Френското радио, Националният оркестър на Белгия, Филхармонията на Би Би Си, Английският камерен оркестър, Симфоничният оркестър на Санкт-Петербург и др. През сезон 2019/2020 предстои дебют на Пл. Мангова в Карнеги Хол в Ню Йорк.
Цигуларят Антон Бараховски e първи концертмайстор на Симфоничния оркестър на Баварското радио в Мюнхен от 2009 г. Цигуларят е признат за един от най-изявените музиканти от своето поколение, заради неговата артистичност и безупречно музикално майсторство.
Кирил Злотников (виолончело) завършва музикалното си образование под ръководството на проф. Майкъл Хомицер в Академията „Рубин“ в Ерусалим. Като студент, Злотников участва в майсторски класове на изтъкнати музиканти като Исак Щерн, Йо-Йо Ма, Наталия Гутман, Борис Пергаменшчиков, Алдо Парисот и Гьорги Куртаг. Музикантът е редовен гост на големите фестивали за камерна музика, като “Промс”, фестивал “Барток”, “Rising Stars” – Равиня, „Шлезвиг-Холщайн“, „Йерусалим“ и др. Кирил Злотников свири на виолончело от Серджо Пересон от 1970 г., предоставен му от маестро Баренбойм.

Виж Още