„Christmas in Action“ с Милица Гладнишка и „Ангел Заберски октет“

Концертът на 17 декември е от поредицата „Празнична музика със Suchard“

1 ноември 2019, София
Милица Гладнишка и Ангел Заберски ще се впуснат във вихрено коледно музикално приключение с новия си общ проект „Christmas in Action“. Двамата подготвят атрактивна концертна програма, в която ще вземат участие някои от най-добрите родни джазмени, обединени във формацията „Ангел Заберски октет“. Това са Михаил Йосифов, тромпет, Велислав Стоянов, тромбон, Стоян Янкулов-Стунджи, перкусии, Борис Таслев, бас, Александър Логозаров, китара и саксофонистите Димитър Льолев и Арнау Гарофе. Към вокалните изпълнения се присъединяват и талантливите млади певици от трио „Тринити“, със специфично суинг звучене. Програмата на концерта комбинира коледни песни, оперни арии и джаз стандарти в аранжименти на Ангел Заберски и Мишо Йосифов, и разбира се, много хумор и добро настроение. Събитието ще се състои на 17 декември от 19:30 ч. в зала „България“, като част от цикъла „Празнична музика със Suchard“, организиран от „Кантус Фирмус“ с подкрепата на Suchard и в партньорство със Софийската филхармония.
Уникалната артистична индивидуалност на Милица Гладнишка трудно се вмества в рамките на едно изкуство и определен стил. Тя успява да обедини несъвместими на пръв поглед жанрове, добавяйки своята заразяваща енергия и темперамент. Актриса и певица, Милица Гладнишка завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и паралелно с това учи оперно пеене и вокален джаз. Работила е с най-добрите джаз музиканти и състави у нас, сред които Любо Денев, Васил Спасов, Венцислав Благоев, „Михаил Йосифов секстет“, Антони Дончев и Биг бенда на БНР. През 2015 година тя е сред солистите в мултимедийната продукция „Disney in Concert“ с Оркестъра на Класик ФМ радио в
зала 1 на НДК. Милица е много популярна с изявите си в телевизионните поредици „Етажна собственост“, „Като две капки вода“, „Пееш или лъжеш“, „Господари на ефира“, “Полицаите от края на града” и др.
Ангел Заберски-син се нарежда сред ярките творчески личности, които оформят днешния образ на българския джаз. Пианист, диригент, композитор и аранжор, той има постоянни изяви с различни джаз формации, работи с млади и изявени поп и джаз певци, свири в джаз клубове и на престижни концертни сцени у нас и в чужбина. Работил е като аранжор на Биг бенда на БНР, а от 2000 г. преподава в Нов български университет. Има многобройни изяви в БНТ, БНР, частни радиостанции и телевизии. Концертирал е в САЩ, Германия, Франция, Испания и други страни. Издава 5 авторски албума с изпълнения на ансамблите Ангел Заберски трио, Ангел Заберски октет и други формации. Носител е на престижната награда „Кристална лира“ през 2002 г. в категория „Джаз“.
Вокалното трио „Тринити“ събира талантливите млади изпълнителки Миглена Русева, Божана Спасова и Славина Калканджиева. Те получават професионално образование в Националната музикална академия „Проф. П. Владигеров“ и стават популярни с участието си като ансамбъл в телевизионния формат „Гласът на България“ през 2018 г. Участвали са в концерти на Биг-бенда на БНР, Биг бенда на НМА, на Михаела Филева, а след месец ще пеят на една сцена с Орлин Горанов в концерта „Споделено“ заедно с група „Акага“.
„Празнична музика със Suchard“ е цикъл от два концерта, предлагащи изискано забавление за ценителите на класическата музика и джаза. Другото събитие от поредицата е на 4 декември т.г. и представя емблематични творби за соло пиано от Шопен в изпълнение на брилянтния пианист Людмил Ангелов.
Билетите за коледния концерт Christmas in Action на 17 декември са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба от днес, 1 ноември, на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на http://ticketsbg.com