Звездата на шоуто VIDEO GAMES LIVE Томи Таларико става китарист заради братовчед си Стивън Тайлър от Aerosmith

7 ноември 2019, София

Остават по-малко от две седмици до концерта VIDEO GAMES LIVE, който ще бъде представен за първи път в България на 20 ноември в зала 1 на НДК от 20:00 ч. Музиката на култови игри като Mario™, Warcraft®, Zelda®, League of Legends®, Halo®, Castlevania®, God of War™, Assassin’s Creed Rogue и много други ще оживее със звука на симфоничен оркестър и хор, визуализации на голям екран, впечатляващо осветление и ефекти. Продукцията съчетава откъси от видеоигри в синхрон със специално аранжирана музика в изпълнение на Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио под диригентската палка на Браян Дийнс. Организатор на събитието е „Кантус Фирмус“.
Създадена през 2002 г., продукцията има грандиозен успех по света и държи два рекорда на Гинес – за най-дълго турне с над 520 представления и за най-многобройна публика на симфонично шоу – 700 250 души в Пекин. Звездата на концерта е легендарният Томи Таларико, който е истинска икона в гейм индустрията в световен мащаб. Композитор, звуков дизайнер, продуцент, телевизионен водещ и китарист, Таларико пише музика за видеоигри повече от 17 години. Той e спечелил над 35 награди в тази област и е работил за над 300 заглавия на игри. През 1994 г. той основава Tommy Tallarico Studios, най-голямото студио за аудио продукция в мултимедийната индустрия. Томи Таларико често споделя, че много млади хора в днешно време откриват класическата музика именно чрез видеоигрите. Концертното шоу VIDEO GAMES LIVE представя звука на симфоничния оркестър пред милиони слушатели по света и вдъхновява мнозина да започнат да свирят на инструмент и да се интересуват от музика.
Томи е братовчед на легендарния вокалист от Aerosmith Стивън Тайлър (р. Стивън Таларико), който го вдъхновява да стане музикант и да свири на китара. „Помня, че съм бил на 8 години, когато ходехме на концерти на братовчед ми Стивън, който изпълняваше песни пред 20 000 души публика. Гледах го и си мислех „Искам да правя същото като порасна“. На мен ми изглеждаше, че се забавлява, затова исках и аз. Така че през целия ми живот съм имал влечение към музиката и игрите, защото ми направиха огромно впечатление на ранна възраст“, сподели наскоро Томи Таларико в интервю за българската публика.
Освен създател и продуцент на Video Games Live, Томи Таларико е и основен музикален изпълнител в него – солист и водещ. От българска страна в шоуто ще участват също известният ютюбър Константин „No Thx“ Кънев, който ще бъде ко-водещ. Солистка на вокалните партии е Илона Иванова, а диригент на хора е проф. Теодора Павлович. В програмата за България специално беше включена музика от Елица Александрова, композитор и звуков дизайнер в Юбисофт София и създател на партитурата на Assassin’s Creed Rogue.
Спектакълът на 20 ноември предлага редица атрактивни забавления за феновете на видеоигрите. Шоуто ще започне с косплей, който се реализира в партньорство с AnimeS – реномиран организатор на подобни събития у нас. Конкурсът ще бъде за солови участници, тип ревю, като ще бъдат отличени най-добър мъжки и женски костюм и най-добро шоу, а победителите ще получат специалния Video Games Live Prize Pack, както и награди, предоставени от Pulsar – колекционерски фигурки на герои и лимитирано издание на популярна видео игра.
Всички присъстващи на концерта също имат шанс за награда, защото по време на събитието ще се разиграе томбола по номерата на билетите и в края на шоуто трима късметлии ще отнесат със себе си колекционерски гейм комплект, ново издание от фирмата Creative Assembly – Sofia.
Билетите за концерта VIDEO GAMES LIVE са на цени от 30 до 100 лева, а най-големите фенове имат възможност да закупят VIP пакет, който предлага възможност за поглед зад кулисите на шоуто, вълнуваща среща с легендата Томи Таларико и допълнителни брандирани подаръци. VIP пакетът е валиден само при закупуване на билет и за шоуто. Продажбата на билети и VIP пакети се извършва на Ticketsbg.com, в билетния център на НДК и в мрежата на Eventim. Повече информация на www.cantusfirmusbg.com и www.videogameslive.com.