Националният конкурс за наградите на „Кантус Фирмус“ публикува видеозаписите на всички участници в първия тур на състезанието

16 април 2021, София

            От днес, 16 април вече са достъпни видеозаписите на всички участници в І-ви тур на  Националния радиоконкурс за млади инструменталисти за наградите на „Кантус Фирмус“. Те могат да се видят на YouTube канала на „Кантус Фирмус“, разпределени по групи, според възрастовата категория. В надпреварата се включват общо над 90 ученици и студенти до 22-годишна възраст, които се обучават в средните и висши музикални учебни заведения в страната. Събитието се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“ с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и в партньорство с Classic FM радио.

Първият тур на конкурса се провежда дистанционно, съобразно противоепидемичните мерки. Инструменталисти от София, Пловдив, Плевен, Русе, Варна и Бургас бяха записани от организационния екип на „Кантус Фирмус“ в началото на април. Аудио записите вече се излъчват в ефира на Classic FM радио, като изпълненията могат да се чуят всеки делничен ден от 10:00 ч. и от 15:00 ч., както и в събота в предаването „Сутрешно кафе“. „Благодарим Ви, че ни запознавате с младите таланти на България, защото ние не ги познаваме“, сподели слушател на Classic FM радио във връзка с излъчванията от конкурса. Водещият на сутрешния блок в медията Георги Митов – Геми също не скрива своите суперлативи за изпълненията. „Приятно съм изненадан, че в състезанието участват такива изявени музиканти, които свирят на професионално ниво. Талантът струи от тези ентусиазирани, нахъсани и мотивирани дори и в пандемията млади хора“, сподели той. „Вярвам, че този конкурс ще бъде един трамплин за тяхното обогатяване, израстване и бъдеще“, допълни водещият.

Актуална информация за протичането на конкурса може да се намери също на:

https://www.facebook.com/Cantusfirmus.Bulgaria?fref=ts

https://www.youtube.com/channel/UCeAzKj1hjKzJGRQPHXZE_vA