Концерт за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple – разпродаден

Date: from 18.03.2023 to
Notice: Undefined offset: 1 in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 129

Place: National Palace of Culture, Hall 1

Start: 20:00h

buy a ticket

ПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС ОБЯВЯВАМЕ ВТОРА ДАТА НА СЪБИТИЕТО – 19 март 2023

ГОСТ ЗВЕЗДИ:

​БРУС ДИКИНСЪН, вокал (Iron Maiden)
Таня О’Калахан, бас (Whitesnake)
Джон О’Хара, клавишни (Jethro Tull)
Kaitnter Z Doka, китара (Ian Paice Band)
Бернхард Велц, барабани (Ian Paice)
Симфоничен оркестър CANTUS FIRMUS с диригент Пол Ман

КУПИ БИЛЕТ ЗА ВТОРАТА ДАТА – 19 март

Очаква ни величествено рок събитие с музиката на Джон Лорд и Deep Purple. Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън, рок група и Симфоничния оркестър на „CANTUS FIRMUS“ ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор, известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми. Съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Лорд е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г. като член на Deep Purple.

Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд е и дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на „CANTUS FIRMUS“.

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple. Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд са обсъждали съвместни музикални идеи: “Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително аз да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър. Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек.”

Основен медиен партньор на концерта е NOVA.

​Винаги в епицентъра на най-горещите рок събития, Z-Rock е желан медиен партньор на най-големите фестивали у нас, между които са Midalidare, Hills Of Rock, Sofia Live Fest, Rebel Rebel. През ефира на радиото са минали с лайф изпълнения и интервюта емблематични български и световни рок легенди като Съли Ърна, Рони Ромеро, Джон Лоутън, Боби Рондинели, Чък Били от Testament, екипът н I.M.P- Intelligent Music Project, Б.Т.Р., Обичайните заподозрени, Джоуи Ди Майо от Manowar, Николо Коцев, Jerremy? и редица други музикални легенди. Z-Rock e и предпочитаната радио станция в София според последните представителни извадки на GARB. Рок радиото се нарежда на първа позиция в София по слушаемост в категория 15-69, както и в сектора на средна дневна слушаемост в същата възрастова група.

See More

Великденски концерт


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 228

Aula Magna of Sofia University "St. Kliment Ohridski"

Concerts
Soloist: