Fresh Radio Group стартира 2023г. с ново попълнение в своето портфолио – радио „Класик А“

С пореден  медиен успех групата променя позицията си на радиопазара.

От 1 януари 2023 г. Fresh Radio Group, под шапката на което са  Радио Fresh!, Радио FM+ , Z-Rock и Melody, добавя ново радио към своето портфолио – Класик А– новата радиопрограма за класическа музика, която се излъчва на УКВ 88.0 MHz в София, както и онлайн на https://radioclassica.bg

      Изпълнителният директор на Fresh Radio Group, Васил Димитров, създава през 1994 г.  първото у нас радио за класическа музика – Classic FM. То стартира на честотите на радио Свободна Европа в България като 18 часова програма. Впоследствие, в партньорство с радио Алма Матер на СУ „Св. Климент Охридски“ продължава да излъчва програмата Алма матер-Classic FM до края на 2022г., когато това партньорство бе продължено от новото радио – Класик А.

Оркестърът на Classic FM радио, създаден от Васил Димитров през 2002г. и наложил се като един от водещите в България с успешните сезони на „Концертмайсторите“, „Музиката на Америка“ и гостуванията на музиканти от световен ранг на българска сцена, вече ще се казва оркестър на Cantus Firmus. Компанията, управлявана и създадена от Васил Димитров е организатор на “Европейски музикален фестивал” и е една от водещите концертни организации в страната.

С новото радио, Класик А, българският радиопазар продължава 28 годишната традиция   да бъде един от малкото в Европа, представящ частна радиостанция за класическа музика. Fresh Radio Group обогатява палитрата си от радиостанции с различна музикална насоченост и показвайки значителен ръст през последните 5 години се заявява, като един от водещите играчи на българския радиопазар.