Слушателите на Classic FM радио могат да гласуват за своя фаворит в Националния радиоконкурс за млади инструменталисти, организиран от „Кантус Фирмус“

20 май 2021, София
Вторият тур на Националния радиоконкурс за млади инструменталисти за наградите на „Кантус Фирмус“ се проведе тази неделя в зала „Оборище“ 5 в София. Млади таланти от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и София се представиха блестящо с изпълнения на живо пред журито на конкурса, а екип на организаторите от „Кантус Фирмус“ осъществи аудио и видеозаписи на финалистите. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и в партньорство с Classic FM радио.
Журито вече проведе своето обсъждане за представянето на участниците във втория тур. Ще бъдат връчени трите основни награди в двете възрастови категории, поощрения, както и голямата награда на „Кантус Фирмус“ – концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио през сезон 2021-2022. Резултатите от състезанието обаче все още не са обявени, защото предстои определянето на специалната награда на Classic FM радио. Нейният носител ще стане ясен след слушателския вот на единственото в България радио за класическа музика. От днес гласуването вече е възможно на сайта на Classic FM радио, където са качени аудиозаписите на 20-те финалисти от втория тур. След регистрация на сайта, всички желаещи могат да подкрепят своя фаворит чрез бутона „Гласувай“ срещу съответното изпълнение, предпочетено от тях. Възможно е подаване само на един глас с една регистрация. Кандидатът, събрал най-много гласове на слушатели, ще получи наградата на Classic FM радио, а някои от гласувалите ще спечелят покана за заключителния концерт на лауреатите. Той ще се проведе на 28 септември в столичната зала „България“ в рамките на „Европейски музикален фестивал“ 2021. Гласуването в класацията ще бъде валидно до 18:00 ч. на 29 май, а всички резултати за разпределението на основните и специалните награди ще бъдат обявени на 1 юни.
Следете и Youtube канала на „Кантус Фирмус“, където вече са достъпни и видеозаписите от втория тур на състезанието и гласувайте единствено на сайта на Classic FM радио.
Актуална информация за конкурса можете да намерите на: https://cantusfirmusbg.com/
https://www.facebook.com/Cantusfirmus.Bulgaria?fref=ts
https://www.youtube.com/c/CantusFirmusBG2007