Билетите за юбилея на Борис Карадимчев са изчерпани

Композиторът написа специални аранжименти на хитовите си песни за концерта на 15 ноември

6 ноември 2013 г., София.
10 дни преди датата, билетите за юбилейния концерт на композитора Борис Карадимчев са напълно изчерпани. В събитието на 15 ноември в зала „България“ ще участват звезди на българската поп музика, класически музиканти и актьори, детски хор „Пим-Пам“ и Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентството на Григор Паликаров. С този концерт ще бъде открит цикъла „Концертмайсторите“, организиран от „Кантус Фирмус“ с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Р. България. За осъществяването на юбилейния концерт съдействат още Столичната община, Съюзът на българските композитори, сдружение „Музикаутор“ и народно читалище „Д-р П. х. Берон 1925“.
Специално за концерта Борис Карадимчев направи нови аранжименти на 10 от най-хубавите си песни. Те са обединени в специална сюита, в която са включени хитовете „Нашият град“, „Някога, някога“, „Ако не беше ти“, „Зеленоокото момиче“, „Богатство“, „Хора и улици“, „Бяла тишина“, „Оставаме“, „Безсъние“. На финала на сюитата ще прозвучи и песента, която стана един от символите на демократичните протести през 90-те години „Времето е наше“, също създадена от Борис Карадимчев, но с нов текст, насочен към юбилея на композитора. В изпълнението на сюитата ще участват звездите Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Васил Петров Орлин Павлов и Георги Мамалев.
Още един актьор – Христо Гърбов ще бъде част от шоуто. Той ще се изяви с емблематичната песен „Робинзон Крузо“, а заедно с него на сцената ще бъдат и децата от „Пим-Пам“ – съставът който е ръководен в продължение на повече от 30 години от Борис Карадимчев.
Три много интересни произведения от класическия репертоар на Карадимчев също са част от програмата. Фантазия за цигулка и оркестър „Something“ по теми на Бийтълс ще слушаме със солистка Калина Христова, а клавирната фантазия „Проксима“, която носи името на една от песните в „Момчето си отива“, ще бъде изпълнена от топ-пианиста Георги Черкин. Цигуларят Ангел Станков, който е бил ученик на Борис Карадимчев, ще представи 6 музикални картини за цигулка и оркестър, първата издадена композиция на автора. Оркестърът на Класик ФМ радио взима дейно участие във всички изпълнения под вещото ръководство на Григор Паликаров. Съставът бе отличен на 1 ноември с престижната награда „Кристална лира“ от СБМТД и Министерството на културата на Р. България.
В деня на концерта се очаква да бъдат пуснати ограничен брой билети без места. Те ще се продават само на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.