Пускат билети и за генералната репетиция на „Музикалното вълшебство на Дисни“

10 февруари 2014, София
Билетите за концерта „Музикалното вълшебство на Дисни“, с участието на Хора и Оркестъра на Класик ФМ радио са напълно изчерпани. Събитието е на 21 февруари от 19:30 в столичната зала „България“, и е част от цикъла „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ За да има възможност повече зрители да видят мултимедийното шоу, вече са в продажба и билети за генералната репетиция на концерта, която ще се състои на 21 февруари от 16:00 ч. в същата зала. Билетите са на цени 10, 15, и 20 лв. и се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и на сайта www.ticketsbg.com
В програмата на концерта ще бъдат изпълнени оркестрови сюити от най-известните анимационни филми с марката „Дисни“ – „Малката русалка“ „Красавицата и звяра“ „Аладин“, Цар лъв“, „Тарзан“ и „Херкулес“. Музиката за тези филми е отличавана с множество награди и сюитите ще бъдат представени за първи път в България. Изпълненията на Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио под диригентството на Джон Маклафлин Уилямс, ще бъдат съпроводени и с видео-прожекции.
Името на големия американски филмов продуцент, режисьор, сценарист, актьор, аниматор и филантроп Уолт Дисни неизменно се свързва с анимационните филми. Неговият цялостен принос за развитието на развлекателната индустрия е огромен. Но въпреки, че той не е нито композитор, нито изпълнител на музика, Дисни заема важно място в историята на американската сценична музика, макар и не пряко. Като продуцент на прекрасните анимационни филми той ангажира най-добрите композитори и автори на текстове, които създават цял един нов музикален свят от герои. Днес малко хора знаят името на композитора или на автора на текста на дадена песен, но знаят, че това е продукция на „Дисни“. „Ние трябва да създадем нов модел, нов начин за използване на музиката. Тя трябва да бъде вплетена в историята, а не просто някой изведнъж да започне да пее.“ казва Уолт Дисни. На тази философия са подчинени повечето му филми.
Специално участие в програмата на концерта на 21 февруари ще вземат певците Марлиса Хъдсън и Орлин Павлов, които ще си партнират в дуети из филмите „Аладин“ и „Цар Лъв“. Марлиса Хъдсън ще направи и премиера на живо на песента “Let it go“ („Слагам край“) от „Замръзналото кралство“ (филмът е отличен със Златен глобус“ и участва в голямата надпревара за Оскарите.
Работно време на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“: понеделник – петък – 9:30-13:30 и 15:00-19:00 ч. Online продажба – на TICKETSBG.com