ЕМФ-CARMEN COLLECTION

Дата: от 19.03.2014 до
Notice: Undefined offset: 1 in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 129

Място: сцена Музикален театър

Старт: 19:00h

купи билет

ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

19 март, ДМБЦ – София, сцена Музикален театър, 19:00
„CARMEN COLLECTION“, спектакъл на Балет „Арабеск“

Един много впечатляващ спектакъл на Боряна Сечанова с неочаквано и дръзко решение на образа на Кармен. Страстен и агресивен спектакъл, облечен в бляскавите костюми на художничката Николина Костова-Богданова, на фона на завладяващата музика на Петър Дундаков, страхотни вариации на музиката на Бизе и невероятни авторски композиции.
MУЗИКАТА
Специално композираната за проекта авторска музика на Петър Дундаков включва и нови интерпретации на теми от операта на Бизе – „Кармен”. Музиката към спектакъла е записана с изключителната подкрепа на Българското национално радио от оркестъра на БНР, с диригента Григор Паликаров и с участието на ромската перкусионна група „Виртуозите от Нова Загора”.

ХОРЕОГРАФИЯТА
Неочакваното лице на Кармен в новата постановка на Балет „Арабеск” е идея на хореографката Боряна Сечанова. Боряна Сечанова е хореограф, който не се страхува от образците и има куража да търси там, където вече има безброй натрупвания от идеи и дори шедьоври. Смело тълкува културните митове и стереотипи.

КОСТЮМИТЕ.
Визуалните провокации на костюмите и сценографията на спектакъла „Carmen collection” са създадени от художничката Николина Костова-Богданова. Костюмът се съблича от декоративност , превръща се в елемент на сценографията,. Вкусът на художничката към хиперболата, остава и на танцовата сцена Любопитно е решението на художничката да създаде 10-метрова огненочервена фламенко рокля, изработена от 138 м коприна.

Виж Още

СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 228

зала "Бъргария"

Европейски музикален фестивал
Солист: