Ангел Заберски и Васил Петров в „Музиката на Америка“

Концертът Symphony – Jazz е на 28 март с Оркестъра на Класик ФМ радио

13 март 2014, София
Популярният български пианист и композитор Ангел Заберски е водещата фигура в шестия концерт от цикъла „Музиката на Америка“ за този сезон. На 28 март в зала „България“ от 19:30 ч., заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио, Заберски ще представи своя проект Symphony – Jazz с известни американски джаз стандарти, аранжирани за оркестър и джаз музиканти. Изпълнители ще бъдат както самият Ангел Заберски и неговото трио с перкусиониста Стоян Янкулов – Стунджи и басиста Борис Таслев, така и елитните наши джазмени Мишо Йосифов, тромпет и Васил Петров, вокал. Заедно с тях ще се изяви брас – квинтет в състав Тодор Бакърджиев, Мартин Ташев, Мишо Михайлов, Вили Стоянов и Димитър Желязков. Диригент на оркестъра ще бъде Григор Паликаров. Концертът ще закрие четвъртия сезон на цикъла „Музиката на Америка“, представен от Кантус Фирмус и фондация „Америка за България“.
“Песните които подбрах за концерта са изключително популярни както за широката публика, така и за меломаните“, казва Ангел Заберски за програмата. “Blame it on my youth“, “In the wee small hours of the morning“, “Here’s that rainy day“ , “Secret love“, “The very thought of you“, ”When Joanna loved me“ са част от заглавията, подбрани от него. „Те са записвани и изпълнявани многократно в различни състави и формации, аранжирани са от най-големите майстори в този занаят. Но в тази среда на неограничена информация трябва да се стремиш да бъдеш себе си…., затова задачата ми да ги аранжирам, не беше никак лесна“, споделя музикантът.
Билети за концерта Symphony – Jazz се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. Работно време от понеделник до петък: 9:30-13:30 и 15:00-19:00 ч. Online продажба – на TICKETSBG.com