РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН ГОСТУВА ДНЕС ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО С ОРКЕСТЪРА НА КЛАСИК ФМ РАДИО

Пианистът идва отново в София на 15 декември и във Варна на 16 декември 2014

21 март 2014, София
Големият френски пианист Ричард Клайдерман избра Оркестъра на Класик ФМ радио за своя концерт във Велико Търново. Шоуто е днес в ДКС „Васил Левски“, от 19:00ч. Клайдерман познава добре музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио, с които си е партнирал на всичките му 4 гостувания в България, както и за три концерта във Финландия през октомври 2013 г.
Пианистът ще долети отново в България и в края на тази година, когато ще изнесе още два концерта за своите фенове у нас – в София на 15 декември и във Варна на 16 декември 2014. Билетите за двете събития ще бъдат пуснати в най-скоро време.
За концерта на Клайдерман тази вечер е доставен специален роял от Букурещ на стойност 170 000 евро. Пианистът лично е избрал инструмента за своето изпълнение, защото за него е важно да се убеди в качествата на рояла и да го усети, като свой. За целта, от Букурещ до Велико Търново е организиран специален транспорт, който превозва застрахования на доста висока стойност инструмент. За поддържане на подходяща температура по време на превозването, в камиона са поставени уреди за затопляне на въздуха. За акордирането на рояла е нает специалист, който добре познава стила на Клайдерман.
Ричард Клайдерман пристига днес, заедно със своя перкусионист Даниел Чамполини и следобед ще репетира с музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио. “Те са изключително добри изпълнители, много силни. Изумително е колко са млади, а свиренето с млади музиканти е винаги много интересно.” – споделя Ричард Клайдерман за работата си с оркестъра.
Концертът на Ричард Клайдерман е голямо събитие в културния живот на Велико Търново. Това е третият български град, в който пианистът гостува, след София и Варна. Навсякъде по света изявите на Клайдерман се посрещат с голям възторг от публиката, която цени романтичната атмосфера и емоционалния заряд на неговите изпълнения.