РИЧАРД КЛАЙДЕРМАН С КОНЦЕРТ В СОФИЯ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

9 юни 2014, София
От днес, 9 юни, започва продажбата на билети за концерта на световноизвестния френски пианист Ричард Клайдерман. Прочутият майстор на клавишите ще изнесе концерт на 15 декември 2014 г. в зала 1 на НДК, а събитието се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“. Клайдерман ще представи своята уникална програма от популярна класика и авторски пиеси заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио – музикантите, с които той предпочита да работи за своите гостувания у нас.
Вече 38 години продължава изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман, която започва през 1976 г. със записа на известната пиеса „Балада за Аделин“ на композитора Пол дьо Сеневил и продуцента Оливие Тусон. Няколко години по-късно, “Балада за Аделин” променя живота на изпълнителя, като от записа са продадени 22 милиона копия в 38 страни. “Мисля, че има нещо магическо в мелодията на тази песен, тя е много семпла, но докосва сърцата на много хора.“ казва пианистът.
Ричард Клайдерман създава свой специфичен стил, наситен с много романтика, в който съчетава класически творби с елементи на популярна музика. Записал е над 1300 пиеси и има славата на супер-звезда в областта на популярната класическа музика. 60-годишният пианист продължава да концертира по целия свят и е известен с това, че може да направи 200 концерта за 250 дни, макар в момента да е редуцирал концертните си изяви до 60-70 концерта на година.
За концерта си в София през декември Клайдерман ще изпълни както своите вечни хитове, сред които е и прочутата „Балада за Аделин“, така и някои от най-новите си пиеси, издадени в албума „Romantique“ от 2013 г.
Билетите за концерта на Ричард Клайдерман се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, на билетната каса на НДК и онлайн на TICKETSBG. Цените са от 30 до 70 лв.