„Концертмайсторите“ за есенния сезон вече са в продажба

Цикълът представя два концерта с Оркестъра на Класик ФМ радио със солисти Людмил Ангелов, Надя Кръстева, Елин Колев и Виктория Василенко

3 юли 2014 г., София
От днес, 3 юли са в продажба билетите за есенното издание на цикъла „Концертмайсторите“ на Оркестъра на Класик ФМ радио. Цикълът представя два концерта, които ще се състоят съответно на 13 октомври и 7 ноември 2014 г. в зала „България“.
Събитието се организира от „Кантус Фирмус“ и е финансирано от Столична програма „Култура” на Столична община. Реализира се в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г”.
Първият концерт ще даде старт на новия сезон за музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио с програмата БЪЛГАРСКА КЛАСИКА. В нея са събрани някои от шедьоврите на родната класическа музика, сред които са рапсодия „Вардар“ и Концерт за пиано и оркестър №3 от Панчо Владигеров, Ръченица из сюитата „Тракийски танци“ от Петко Стайнов, ария из операта „Момчил“ от Любомир Пипков, песента „Синеоката“ от Г. Златев-Черкин. Солисти за концерта ще бъдат Людмил Ангелов, пиано и мецосопраното Надя Кръстева, един от най-забележителните български оперни гласове от младото поколение.
Вторият концерт от цикъла представя младите звезди на българската класическа музика – цигуларят Елин Колев и пианистката Виктория Василенко, които наскоро участваха с голям успех на фестивала „Варненско лято“. Програмата за концерта през ноември е съставена изцяло от творби на Лудвиг ван Бетовен и ще започне с драматичната увертюра „Кориолан“. Носителят на приза за дебют „Музикант на годината“ 2013 Елин Колев, ще интерпретира забележителния цигулков концерт на Бетовен, а Виктория Василенко ще изпълни първия клавирен концерт на великия немски класик.
И двата концерта ще бъдат под диригентството на маестро Григор Паликаров.
До 1 септември билетите за цикъла „Концертмайсторите“ се продават само online на TICKETSBG. След 1 септември билети за двата концерта могат да бъдат закупени и от касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.