КОНЦЕРТ ЗА 100-ГОДИШНИНАТА НА ФРАНК СИНАТРА В „МУЗИКАТА НА АМЕРИКА“

Солист е звездата от Бродуей Сал Вивиано

13 октомври 2015, София
100-годишнината от рождението на американската легенда Франк Синатра ще бъде отбелязана с първото събитие от „Музиката на Америка“ за този сезон. На 14 ноември от 19:30 ч. ще бъде открит шестият сезон на цикъла с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио. За концерта ще гостува забележителният певец и актьор с впечатляваща кариера на Бродуей Сал Вивиано. С програмата „PERFECTLY FRANK – A CENTURY of SINATRA“ Вивиано възкресява ненадминатия талант на Синатра чрез неговите хитове “My Way”, “Fly Me to the Moon”, “New York, New York”, „It Was A Very Good Year”, “Night And Day” и много други. На диригентския пулт за концерта в зала “България” ще застане Григор Паликаров. Цикълът „Музиката на Америка“ се организира от агенция „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“.
„Франк Синатра е истинска легенда! Творчеството му е изключително! Надали има друг артист, оставил толкова ярък отпечатък върху изкуството и обществото“, възкликва солистът Сал Вивиано в специално интервю за Джаз ФМ радио. „Имам уникалната възможността да изпълнявам неговите песни. В началото на кариерата си записвах с някои от големите композитори, работили за него. Това бе голяма чест! Така се чувствам лично свързан със Синатра, макар че никога не съм го срещал. Макар да не звуча и да не изглеждам като него, искам да му благодаря за това, че проправи пътя на толкова много от нас“, сподели още Вивиано.
Сал Вивиано съчетава успешно кариерата на певец и актьор. Той е известна фигура на Бродуей, където дебютира още през 1984 г. в спектакъла „Тримата мускетари“ (1984). Изпълнява централни роли в бродуейските постановки „Romance/Romance“, „Градът на ангелите“, „Falsettos“, „Животът“, „The Full Monty“ и др. През 1998 г. получава номинация за наградата „Хелън Хейс“ за главната роля в мюзикъла „Sunday in the park with George“. Изнесъл е и над 300 концерта като солист с престижни оркестри в Америка и Европа.
Билетите за концерта са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. Работно време на касата: понеделник – петък – 9:30-13:30; 15:00-19:00 ч. Продажба online на www.ticketsbg.com