„Ангел Заберски квартет“ с участие във фестивала Sofia Jazz Peak

На 8 юни в Sofia Live Club музикантите ще представят най-новата си програма
„Арт скици“

31 май 2016 София.
„Ангел Заберски квартет“ ще вземе участие в тазгодишното издание на фестивала Sofia Jazz Peak с проекта „Арт скици“. На 8 юни в Sofia Live Club музикантите ще представят програмата, съставена предимно от авторски пиеси на Ангел Заберски. Началото на концерта е от 20:00 часа.
„Ангел Заберски квартет“ е съставен от изявените български джаз изпълнители Ангел Заберски-син (пиано), Мишо Йосифов (тромпет), Стоян Янкулов – Стунджи (ударни) и Борис Таслев (бас). Те са добре познати на аудиторията в България както заедно, така и със своите индивидуални изяви в различни проекти, обхващайки цялата палитра на джаз музиката. В специалната програма „Арт скици“, която те подготвят за фестивала музикантите ще представят авторски пиеси на Заберски, сред които са „Спомени от Странджа“ и „Сладка чубрица“, вдъхновени от българския фолклор. С присъщия си професионализъм пианистът умело съчетава самобитните български ритми и мелодии със свободата на джаз импровизациите. Програмата се допълва още от заглавията „You have to tell me“, „Хип-хоп реге“, както и и пиесата на Мишо Йосифов „Balkan voyage“. Публиката ще чуе също композиции с елементи на суинг, фънк и латино, представени в перфектното партньорство на четиримата музиканти.
Формацията е имала до момента редица успешни изяви у нас и в чужбина. Едно от най-запомнящите се участия на „Ангел Заберски квартет“ е на фестивала „Европейски дни на културата“ във Франкфурт (Германия) през 2014 г., когато ансамбълът вдигна на крака публиката в култовия клуб Jazzkeller.
Концертът „Арт скици“ на 8 юни влиза в рамките и на „Европейски музикален фестивал“, който е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2016-та година, а съорганизатор на събитието е Министерството на културата на Р. България. Билети могат да бъдат закупени на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, online на Ticketsbg, както и на мястото на събитието един час преди концерта.