Генерална репетиция с публика за концерта „Кино и Класика“ 2 с Оркестъра на Класик ФМ радио

Билетите за събитието на 28 октомври със солисти Светлин Русев и Георги Черкин бяха разпродадени 45 дни предварително

21 септември 2016 г., София
Генералната репетиция за концерта „Кино и Класика“ 2 на 28 октомври в зала „България“ ще бъде проведена в присъствието на публика. Билетите за концерта от 19:30 ч. с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Григор Паликаров бяха разпродадени 45 дни предварително. Поради големия интерес към събитието, музикантите дадоха съгласие за организирането на открита репетиция, която ще даде възможност на повече слушатели да чуят атрактивната програма. Генералната репетиция ще се състои на 28 октомври от 16:30 ч. в зала „България“. „Кино и класика“ 2 е част от поредицата „Концертмайсторите“, организирана от агенция „Кантус Фирмус“. Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столичната община за 2016 г. и се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
Концертът на 28 октомври ще представи популярни класически творби и любими филмови мелодии от лентите „Списъкът на Шиндлер“, „Форест Гъмп“, „Междузвездни войни“, „Професионалистът“ и др. Солисти ще бъдат двама от най-изявените български инструменталисти – Светлин Русев (цигулка) и Георги Черкин (пиано). Те ще покажат своето майсторство в пиеси от А. Вивалди, П. И. Чайковски, А. Виотан, И. Албенис, В. А. Моцарт, К. Гардел и др. Част от творбите са адаптирани специално за тази програма от Георги Черкин, който предлага нов прочит на познатите шедьоври от киното и класиката. Пианистът подхожда с огромно уважение и респект към музиката на класиците, но същевременно влага и своята индивидуална трактовка.
Откритата генерална репетиция е практика в концертната дейност на Оркестъра на Класик ФМ радио. До момента такива репетиции са организирани при гостуването на редица световни звезди, които са били солисти на състава, като Джошуа Бел, Пинкас Цукерман, Вадим Глузман и др. На репетицията ще бъде представена пълната програма на концерта, като публиката ще има възможност да проследи и процеса на работа на изпълнителите.
От понеделник (26 септември) в продажба са билети за генералната репетиция на концерта „Кино и класика“ 2 на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, както и на сайта: www.ticketsbg.com. Билетите са на цени от 15 и 20 лв.