Непознати песни на Борис Карадимчев в коледния концерт на хор „Пим-Пам“

Водеща на концерта ще бъде журналистката Ива Дойчинова

14 декември 2017, София
Непознати песни на Борис Карадимчев, които никога не са били изпълнявани на сцена, ще бъдат част от програмата на концерта „Отново е Коледа“ на 19 декември в зала „България“. „Ще ви пренесем в духа на онова време, когато се възвърна отбелязването на Коледа като празник“, споделя Ирена Христова, диригент на детски хор „Пим-Пам“ по повод събитието. През 1990 година незабравимият български композитор събира коледни текстове на известни български поети и пише музика за цял албум, който е издаден на касета под името „Коледни песни и молитви“. Песните са за детски и мъжки хор и предстои да бъдат представени на живо пред публика от детски хор „Пим-Пам“ и сборна мъжка формация с диригент Кристиан Попов. Той самият е бивш хорист на „Пим-Пам“, за когото музикалният опит в хора е определящ за неговото професионално развитие. С много положителни емоции той си спомня за 10-те години, през които пее в „Пим-пам“. Впоследствие той завършва с успех Националната музикална академия и в момента ръководи един от най-реномираните български хорове – „Йоан Кукузел – Ангелогласния“. По случайност (или не!) солистите на концерта са млади и талантливи певци, които са завършили Националната музикална академия в същия випуск с Кристиан. Илона Иванова започва да пее още като дете и една от първите песни, които пее пред публика е именно „Молитва“ от Борис Карадимчев. Тя участва с успех в четвъртия сезон на „Гласът на България“ и е солист в редица спектакли на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. На същата сцена се изявява и Денко Проданов, който още от втори курс в Музикалната академия е поканен да участва в представлението „Лелята на Чарли“ на театъра. Денко е отличен два пъти с престижната награда „Кристална лира“ – в категория млад изпълнител и в категория оперно и оперетно изкуство през 2016 г.
Водещ на концерта „Отново е Коледа“ ще бъде известната журналистка от радио „ФМ+“ Ива Дойчинова, която е един от гласовете и на новата медия „105,6 Новините сега“.
Билетите за концерта „Отново е Коледа“ са почти изчерпани. Ограничено количество места на втори балкон все още са налични и могат да бъдат закупени от касата на „Кантус Фирмус“ в залата. Онлайн продажбата на Ticketsbg.com ще бъде активна до петък, 15 декември.