Георги Мамалев ще пее хитове от Борис Карадимчев на юбилейния концерт „40 години детски хор „Пим-Пам“

Основните солисти са Весела Делчева и Влади Михайлов

29 март 2019, София
Актьорът Георги Мамалев ще пее хитове от големия български композитор Борис Карадимчев на юбилейния концерт „40 години детски хор „Пим-Пам“ в „Европейски музикален фестивал“ 2019. Той се присъединява към солистите Весела Делчева и Влади Михайлов, които заедно с гласовитите деца от „Пим-Пам“, Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Григор Паликаров ще излязат на сцената в зала „България“ на 12 април от 19:30 ч. Известният комик се съгласил да участва в концерта с огромно желание, заради своето дългогодишно приятелство с Борис Карадимчев, което започнало още по време на снимките за култовата лента „Оркестър без име“. „Борето е композиторът, с когото съм работил най-много“, споделя Мамалев. Той и до сега си спомня с топло чувство как композиторът му е помогнал да се подготви за образа на барабаниста Гошо от филма. През 2013 г. популярният актьор взе участие в юбилея за 80-годишнината на Карадимчев, реализиран също с Оркестъра на Класик ФМ радио. Личното приятелство между двамата продължава до внезапната смърт на твореца през 2014 г.
Георги Мамалев ще се включи в предстоящия концерт с емблематичните мелодии „Богатство“ и „Робинзон Крузо“, а с гласовете на Весела Делчева и Влади Михайлов ще оживеят известните песни „Да бъдем различни“, „Думичка „Пим-Пам“, „Песента на щуреца“, както и филмовите хитове „Хора и улици“, „Оставаме“ и др. Актьорското присъствие се допълва още от Гергана Стоянова, която ще бъде водеща на програмата, както и от проф. Александър Илиев (мим), работил дълги години като режисьор и постановчик с децата от „Пим-Пам“.
На юбилейния си концерт в София децата ще изпълнят най-хубавите песни от репертоара си, повечето създадени специално за „Пим-Пам“ през годините, когато Борис Карадимчев е работил с ансамбъла. С огромна енергия и талант делото на маестрото сега продължава Ирена Христова, която е художествен ръководител на хора.
„Европейски музикален фестивал“ 2019 се реализира като част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор на фестивала е Министерството на културата.
Билетите за концерта „40 години детски хор „Пим-Пам“, който се осъществява и с партньорството на Софийската филхармония, се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com.

За „Пим-Пам“
Формацията „Пим-Пам“ се появява по време на конкурса „Златният Орфей“ през 1979 г., на който е отличена песента „Бразда в небето“ на Борис Карадимчев, изпълнена
от Михаил Белчев и група деца. За церемонията по награждаването, детският състав спонтанно е кръстен със звънкото и оригинално име, което носи и досега. Вече 40 години „Пим-Пам“ популяризира естествената, неповторима детска интерпретация в различни музикални стилове и жанрове. С еднакво майсторство ансамбълът изпълнява песни за най-малките, хитове от световната популярна музика, съвременни преработки на българския фолклор и творби на големите композитори от Барока до наши дни. Хорът е изнасял концерти в Швеция, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, САЩ, Пуерто Рико, Украйна, Канада.
Талантливата певица Весела Делчева е сред ярките млади звезди на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Тя завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалностите „Поп и джаз пеене“ и „Музикално-сценична режисура”. Певицата е работила като вокален педагог в телевизионния формат „X factor“ и е участвала в българските финали на конкурса „Евровизия“ през 2007 и 2009 г.
Весела е изпълнявала водещи роли в редица постановки на мюзикъли, сред които „ Магьосникът от Оз“, „Исус Христос Суперзвезда“, „Любов и смърт в Мулен Руж”. През последните сезони играе ролята на Бети Шифър в спектакъла „Булевардът на Залеза“. Тя изпълнява главна роля в мюзикъла „Mamma Mia“ на сцената на Софийската опера. Възторжени са отзивите и за най-новата й сценична изява като Кристин в хитовата постановка на Националния музикален театър „Фантомът на операта“ в началото на 2019г.
Влади Михайлов е известен български актьор, певец и автор на песни. Като част от групата Equinox, той представи България на конкурса „Евровизия“ 2018, а също и през 2017 г., като вокалист с Кристиан Костов.
Влади започва кариерата си на актьор през 2004 г. и вече има участия в над 50 чужди продукции. Той е разпознаваемо лице като партньор на редица известни имена, сред които Ейдриън Броуди, Джонатан Прайс, Мартин Шийн, Крисчън Слейтър и др.
Влади Михайлов има забележителни участия с главни роли в постановки на мюзикълите „Исус Христос Суперзвезда“ , „Зоро“, „Mamma Mia“ в Софийската опера и най-новата постановка на Националния музикален театър „Фантомът от операта“ от началото на 2019 г.
Като фронтмен на групите „Сафо“ и „Сленг“ той получава много награди от български радиостанции и фестивали.
Неговият глас звучи и в българските дублажи на филмовите хитове „Рапунцел“ (Флин Райдер), „Замръзналото кралство“ (Ханс) и „Мъпетите“ (Гари).