ФАДО – КАМАНЕ и МАРИО ЛАЖИНЯ

Дата: от 8.06.2022 до
Notice: Undefined offset: 1 in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 129

Място: зала "България"

Старт: 19:30h

купи билет

ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ
22-ро издание
С финансовата подкрепа на:
Министерството на културата
Национален фонд “Култура”
Столичната община – Календар на културните събития на Столична община за 2022

8 юни 2022, сряда, зала „България“ , 19:30 ч.
Звездите на португалското фадо 
КАМАНЕ и МАРИО ЛАЖИНЯ
представят последния си албум Aqui Está-se Sossegado (Тук е спокойно)
Концерт по повод Националния празник на Португалия – 10 юни
В партньорство с Португалския културен и езиков център „Камойш“

БИЛЕТИ ТУК

“Може и да не сте го слушали преди, но когато го чуете, ще искате да слушате още и още…“, така критиците пишат за най-известния мъж изпълнител на фадо в Португалия, чиято кариера продължава вече над 40 години. Неговият глас е едновременно кадифен и изразителен, страстен и все пак контролиран, несравним с никой друг.

Камане става популярен в Португалия през 1979 г., след като печели „Grande Noite do Fado“ (Великата нощ на фадото). През 1994 г. Камане подписва с договор с EMI и записва първия си албум на живо, сякаш пее във фадо клуб. “Uma Noite de Fados” печели признанието на критиката, а концертите му в Португалия, Испания, Франция, Холандия, Белгия се радват на огромен успех и са разпродадени седмици предварително. По-късно той ще стане известен като най-добрия фадо изпълнител след Амалия Родригеш, и също като „Принцът на фадото“. Камане е приет положително както от привържениците на традиционното фадо, така и от модернистите, като и двете групи са убедени в неговото изключително майсторство.
След първото си гостуване в България през 2009 година, забележителният фадо глас Камане се завръща за нов концерт пред българската публика. На 8 юни той гостува в “Европейски музикален фестивал” в София, за да представи албума си Aqui Está-se Sossegado, реализиран с пианиста Марио Лажиня.

Виж Още

Великденски концерт


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 228

Аула на СУ "Св. Климент Охридски"

Концерти
Солист: