Грандиозен рок концерт с музиката на Джон Лорд и Deep Purple на 18 март 2023

Z-Rock радио и CANTUS FIRMUS представят уникалното рок събитие “Concerto for Group and Orcestra на Джон Лорд и музиката на Dееp Purple” с участието на гостуващите звезди Брус Дикинсън, Джон О’Хара, Таня О’Калахан, Кайтнер З Дока, Бернхард Велц и Оркестър CANTUS FIRMUS с диригент Пол Ман.

Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden Брус Дикинсън, рок група и Симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор. Известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми, съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Маестрото е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г. като член на Deep Purple.

На 18 март 2023 г. на сцената в зала 1 на НДК ще излязат Брус Дикинсън  (Iron Maiden)  – вокал, Таня О’Калахан ( Whitesnake) – бас,  Джон О’Хара (Jethro Tull) – клавишни, Кайтнер З Дока (IAN PAICE BAND) – китара, и на барабаните – Бернхард Велц (Ian Paice).

Bruce Dickinson – credit Nidhal Marzouk
Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд и е дирижирал  Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул.  Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на CANTUS FIRMUS. 
Paul Mann – Credit Sara Porter
 Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple. Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд обсъждат съвместни музикални идеи: „Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър… Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек“.
Bernhard Welz – Credit Bernhard Schoesser

Билетите за грандиозното събитие са в продажба от днес, 15.11.2022г. на ticketsbg.com и на epaygo.bg

Цени на билетите – от 80 до 140 лв; Ограничен брой ВИП места по 200 лв.