В очакване на “Джон Лорд и музиката на Deep Purple”

В новия епизод на “Елена Розберг представя” в RADIOCAST, гост е австрийският барабанист, композитор и продуцент Бернхард Велц

Теодосий Спасов става част от супергрупата за концерта в София

В новия епизод на “Елена Розберг представя”, Бернхард Велц  разкрива подробности за предстоящия величествен рок симфоничен концерт с музиката на Джон Лорд и Deep Purple и участието на Брус Дикинсън, начело на супергрупата. За Джон Лорд като вдъхновител на идеята и авторитет, за очакванията около концерта на 18-ти март 2023г. в зала 1 на НДК. Как  и кога е родена идеята за този проект. Трудно ли се интерпретира музиката на Джон Лорд.   За магията да се съберат на една сцена толкова самобитни световни музиканти, като Брус Дикинсън- (Iron Maiden)- вокал, Таня О’Калахан( Whitesnake)- бас,  Джон О’Хара (Jethro Tull)- клавишни, Кайтнер З Дока (Ian Paice Band)- китара и на барабаните-Бернхард Велц (Ian Paice). За България, която Велц нарича абсолютно искрено „моята втора родина“, музикантите са подготвили рок версия на българската фолкорна песен „ Ерген деда“ от Петър Льондев. Така кавалът на Теодосий Спасов ще стане логическа връзка по линията симфонична музика, рок музика и фолклор. Всичко това в последния епизод на “Елена Розберг представя: личности и страсти”.

Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple ще бъде под диригентската палка на Пол Ман – близък приятел на Лорд. Маестро Пол е дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. На 18 Март в София ще ръководи симфоничния оркестър на „CANTUS FIRMUS“.
Бернхард Велц и Джон Лорд се запознават през 2004г., когато се ражда и идеята за това шоу. Осъществява се няколко години по-късно, през 2009г. в Швейцария. След смъртта на Джон Лорд през 2012г., приятелите му решават да запазят музиката и завета му живи и към днешна дата предстои да изнесат 10 концерта в Европа и Южна Америка.
Събирането на такъв разнороден и изключително професионално ангажиран екип всъщност е много сложно, признава Велц, който е и главен инициатор за това шоу. Събира всички миналата година в Унгария, като тест как ще се приеме проекта от публиката и от самите музиканти. Залата се разпродава напълно, а екипът се забавлява, както никога досега.

Пъстрият състав на музикантите е абсолютно търсен ефект, според Велц. Същото важи и за избора на Пол Ман. Историята му с Deep Purple датира още от 1999г., когато бандата пътува с оркестър на турне и им трябва диригент. Така се запознават с Ман и през годините стават най-добри приятели, ангажирайки го неизменно за концертите си.
Гласът и името на Брус Дикинсън са зрителски магнит, но истинската звезда е Джон Лорд, напомня Бернхард. Всеки от тях е там с единствената цел да вдъхне живот на великолепните произведения на Маестрото.
През март ни очаква два часа истинско музикално пиршество, което започва с 50 минути Кончерто за група и оркестър, последвано от 2 авторски песни на Брус Дикинсън и 7-8 песни на Deep Purple в негово изпълнение.
Основен медиен партньор на концерта-NOVA
Организатори: Z-Rock и „CANTUS FIRMUS“

Гледайте интервюто с Бърни Велц в каналите на Radiocast:
YouTube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2120&v=a2nf4qbIki0&feature=emb_logo
Spotify: https://open.spotify.com/episode/14eRw28izb3lJPA0BJUtF8
Website: Radiocast.bg
Instagram: Radiocast_bg
Facebook: Radiocast.bg

RADIOCAST е платформа на “Фреш Радио Груп”, една от най-големите радиовериги, която включва Радио Fresh! Radio FM+, Z-Rock и Melody. Програмното съдържание на радиата се отличава с изключителен професионализъм в музикалната селекция и прецизно поднасяне на информацията от новинарския екип и водещите. Медийната група развива едни от най-силните социални мрежи, дигитални канали и уеб платформи.
Винаги в центъра на най-горещите рок събития, Z-Rock е желан медиен партньор на най-големите фестивали у нас, между които са Midalidare, Hills Of Rock, Sofia Live Fest, Rebel Rebel. В ефира на радиото се излъчват лайф изпълнения и интервюта на емблематични български и световни рок легенди.

БИЛЕТИ – на ticketsbg.com и на epaygo.bg
Цени на билетите – от 80 до 140 лв.
Oграничен брой ВИП места по 200 лв.
Деца до 7г. влизат безплатно с придружител, без право на място.

Promo Video short:
https://www.youtube.com/watch?v=onBMMqxtOMM