Втора дата за концерта за група и оркестър на Джон Лорд и музиката на Deep Purple

За огромна радост на феновете, събитието “Концерт за група и оркестър от Джон Лорд и музиката на Deep Purple” ще бъде представено за втора вечер пред българската публика. Точно месец след пускането на билетите за 18 март, всички места на зала 1 на НДК вече са продадени и организаторите от Z-Rock и Cantus Firmus обявиха втора дата за концерта. Поради огромния интерес към това изключително рок събитиемузикантите приеха да се качат за втори път на сцената, на 19-ти март 2023г. в зала 1 на НДК.

БИЛЕТИ може да намерите на ticketsbg.com и на epaygo.bg, на цени от 80 до 140 лв. Има ограничен брой ВИП места по 200 лв. Деца до 7г. влизат безплатно с придружител, без право на място.

Концертът с участието на фронтмена на Iron Maiden, Брус Дикинсън, супер рок групата и Симфоничния оркестър на Cantus Firmus ще празнува приноса на маестро Лорд като забележителен оркестров и рок композитор, известен с новаторската си работа в съчетаването на рок с класически и барокови форми. Съосновател на групата Deep Purple, Джон Лорд оставя свой отпечатък и с участието си във Whitesnake, Paice Ashton Lord, The Artwoods и The Flower Pot Men. Лорд е приет посмъртно в Залата на славата на рокендрола на 8 април 2016 г., като член на Deep Purple.

Самият Брус Дикинсън споделя, че още от тийнейджър е огромен почитател на Deep Purple. Той е приятел с музикантите от групата, а с Джон Лорд са обсъждали съвместни музикални идеи: „Джон беше прекрасен джентълмен и ние бяхме близки приятели. Имахме всякакви луди планове, включително аз да тръгна на турне с него, да пея песни на Deep Purple с оркестър. Но неговата смърт сложи край на всичко. Много ми липсва. Той беше прекрасен човек.“

Концертът с музиката на Джон Лорд и Deep Purple, на 18-ти и 19-ти март, ще бъде под диригентската палка на маестро Пол Ман, който е бил близък приятел на Лорд е и дирижирал Лондонския симфоничен оркестър и Кралската филхармония на Ливърпул. Този път Пол Ман ще дирижира симфоничния оркестър на Cantus Firmus.