„Музиката на Америка“ продължава с гостуване на камерен хор от Харвард

Harvard-Westlake Chamber Singers & Wolverine Chorus ще пеят в зала „България“ на 30 март

29 Март 2013, София. Броени дни след блестящия концерт „Червената цигулка“ на 26 март, цикълът „Музиката на Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ продължава с друго интересно събитие – гостуване на камерния хор от САЩ Harvard-Westlake Chamber Singers & Wolverine Chorus. Концертът е на 30 март (събота) от 18:00 ч. в зала „България“, а програмата съчетава музика от 4 столетия. Младите певци ще покажат майсторство в интерпретацията на композиции от Кл. Монтеверди, Ф. Менделсон – Бартолди, Й. Брамс, Кл. Дебюси. Те ще изпълнят също американски спиричуъли и вокални джаз-аранжименти. Входът за концерта е с покани, които могат да бъдат получени от касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.
Хоровият ансамбъл Harvard-Westlake Chamber Singers & Wolverine Chorus е съставен от възпитаници на Harvard-Westlake Upper School в Лос Анжелис. Те са постигнали високо ниво на вокално майсторство, а репертоарът на хора е богат и разнообразен. През последните пет години хорът е участвал в изпълнение на много хорово-инструментални творби от великите майстори: Й. С. Бах, Б. Бритън, Г. Ф. Хендел, Р. В. Уилямс, В. А. Моцарт, Й. Хайдн, Фр. Шуберт и др. Диригент на състава е Роджър Гереро, един от най-опитните хорови ръководители в Южна Калифорния. Диригентът има 27-годишна успешна кариера и е дирижирал хорови ансамбли на различни нива, много от които печелят награди на престижните хорови фестивали в САЩ.
С концерта на Harvard-Westlake Chamber Singers & Wolverine Chorus „Музиката на Америка“ гостува на „Европейски музикален фестивал“, който се организира с подкрепата на Столична община и Министерството на културата на Р. България.
Билети и покани за концертите от цикъла „Музиката на Америка“ могат да бъдат закупени на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com. Касата е отворена във всички работни дни от 9:30 до 13:30 и от 15:00 до 19:00ч.