Юбилеен концерт на Б. Карадимчев

Дата: от 15.11.2013 до
Notice: Undefined offset: 1 in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 129

Място: зала "България"

Старт: 19:30h

купи билет

Юбилеен концерт на БОРИС КАРАДИМЧЕВ – 80 години

С участието на МАРГАРИТА ХРАНОВА, ОРЛИН ГОРАНОВ, ОРЛИН ПАВЛОВ, МИМИ ИВАНОВА, ВАСИЛ ПЕТРОВ, ГЕОРГИ МАМАЛЕВ, ХРИСТО ГЪРБОВ, проф. АНГЕЛ СТАНКОВ (цигулка), ГЕОРГИ ЧЕРКИН (пиано), КАЛИНА ХРИСТОВА (цигулка)
Оркестър на Класик ФМ радио
Хор ПИМ – ПАМ
Диригент: Григор ПАЛИКАРОВ

Борис Карадимчев е един от най-уважаваните и признати съвременни български композитори, автор на над 300 популярни песни и на музиката за над 40 игрални филма. Автор е също на симфонични и камерни произведения. Той е роден на 30 март 1933 г. в Ямбол. Завършва Българската държавна консерватория (сега Национална музикална академия „Проф. П. Владигеров“) със специалностите дирижиране и композиция. Работил е в „Българска концертна дирекция“ и Българската национална телевизия. Преподавал е хармония в Естрадния отдел на БДК и е професор по музика в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. От 1978 е художествен ръководител на детски хор „ПИМ-ПАМ“. През 50-те години са първите му опити в популярната музика. Той е един от първите композитори, които подават ръка на бийт-групите от края на 60-те – „Щурците“, „Сребърните гривни“ и др. В края на 70-те и през 80-те работи активно с групата „Тангра“. Носител е на награди от фестивалите в Сочи (1967), „Златен Орфей“ (1967, 1977, 1979, 1997) и др.
Билетите за концерта са на цени от 10 до 35 лв. и се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ и online на ticketsbg.com.

Виж Още

Великденски концерт


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 228

Аула на СУ "Св. Климент Охридски"

Концерти
Солист: