Пинкас Цукерман и мюзикъли в четвъртия сезон на „Музиката на Америка“

От 2 септември стартира продажбата на абонаментни карти за цикъла

30 август 2013 г., София
„Кантус Фирмус“ и фондация „Америка за България“ представят четвъртото издание на цикъла „Музиката на Америка“. Програмата е съставена от 6 концерта с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио. Звездата на цикъла е големият американски цигулар Пинкас Цукерман, който ще гостува през февруари 2014 г., и за първи път на българска сцена ще се представи като солист и диригент. Заедно с него идва и съпругата му, виолончелистката Аманда Форсайт. Двамата очароваха българската публика още при първото си гостуване у нас през 2006 г.
По традиция, цикълът стартира с концерт с филмова музика. Специален гост за програмата на 18 октомври ще бъде американският диригент Франсиско Ноя, който ще предложи мелодии от филмите „Форест Гъмп“, „Спайдърмен“, „Джурасик парк“, „Властелинът на пръстените“, ,Аризонска мечта“, „Семейство Симпсън“, „Капитан Америка“. В края на календарната 2013 година музикантите от Оркестъра на Класик ФМ радио ще поканят слушателите на „Бяла Коледа“ – коледна програма с участието на американското сопрано Джанина Бърнет, Хор на Класик ФМ радио и детски хор ПИМ-ПАМ. А през м. февруари в „Музиката на Америка“ ще оживеят вълнуващи музикални моменти от хитовите детски мюзикъли на Уолт Дисни „Красавицата и звяра“, „Цар Лъв“, „Аладин“, „Снежанка“ и др. В програмата на цикъла ще участва още цигуларят Вадим Глузман, носител на престижната награда на фондация „Хенрик Шеринг“, както и българските музиканти Ангел Заберски, Васил Петров, Михаил Йосифов с проекта Symphony-Jazz, в който са събрани най-известните американски джаз-стандарти, аранжирани от Ангел Заберски.
Абонаментни карти за цикъла „Музиката на Америка“ ще се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“ от 2 септември (понеделник). Работно време на касата: понеделник – петък – 9:30-13:30; 15:00-19:00 ч. Продажба online на ticketsbg.com.