Далия квартет – Европейски музикален фестивал

Дата: от 11.04.2018 до
Notice: Undefined offset: 1 in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 129

Място: Камерна зала "България"

Старт: 19:30h

купи билет

ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ 2018
Част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 г.

11 април 2018, Камерна зала „България“, 19:30
Със съдействието на Институт Сервантес – София,
Национален институт за сценични изкуства и музика на Испания (INAEM)
Национален център за разпространение на музиката на Испания (CNDM)

 

Проект Европа – ДАЛИЯ КВАРТЕТ  (Испания)

Олегер Белтран, цигулка
Елена Рей, цигулка
Анна Пуч, виола
Ерика Вайс, виолончело

С участието на Лаура Руис Феререс, кларинет

Програма: Струнни квартети от Е. Толдра, Р. Герард, Х. Торес

ДАЛИЯ КВАРТЕТ
Ансамбълът е съставен от талантливите млади музиканти Елена Рей (цигулка), Олегер Белтран (цигулка), Анна Пуч (виола) и Ерика Вайс (виолончело).
Всеки от тях работи в известни оркестрови състави в Европа като „Камерен оркестър Малер“, Фестивален оркестър на Люцерн, Orquestra Da Camera, Филхармония на Дортмунд, Оркестър на град Валенсия. Младите музиканти имат амбицията да развиват своята кариера и в сферата на камерната музика и да потърсят нови естетически измерения и стилово майсторство чрез музицирането в малък ансамбъл. Звукът на квартета е топъл, емоционален и същевременно много прецизен. През миналия сезон квартетът изнесе концерти в редица градове на Испания, и представи камерна версия на „Песен за земята” от Густав Малер заедно с прочутия немски баритон Матиас Гьорне в Барселона.

Концертът на Далия квартет в София е част от проекта “Европа” на Институт Сервантес, испанския Национален център за разпространение на музиката и Националния институт за сценични изкуства и музика на Испания, чиято цел е да запознае европейската публика с достиженията на испанската камерна музика. Проектът се осъществява в българската столица след неговото представяне в Мюнхен, Виена и Букурещ.

Виж Още

СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cantusf/public_html/wp-content/themes/cf-theme/single-cat/single-cat-5.php on line 228

зала "Бъргария"

Европейски музикален фестивал
Солист: