Cantus Firmus Artists Management

Музиката е висше духовно преживяване, което може да бъде постигнато и предадено на слушателя с помощта на много талант, огромен труд и концентрация от страна на твореца – изпълнител. Затова ние се постарахме да освободим нашите артисти от делови грижи във връзка с организацията на техните концерти в България, а и в други страни.
Имената на нашите артисти говорят сами за себе си – това е съвременното поколение на музикалната слава на България.
Артистичният отдел на “Кантус Фирмус” беше създаден през 2003 г. като агенция “България концерт” от Васил Димитров и Даниела Ханджиева, във връзка с назряващата нужда от импресарско представителство на българските музиканти и от промяна в стила на работа при организирането на концерти в България.
Артистичният отдел е част от музикална агенция „Кантус Фирмус“, която е организатор на значителен брой (около 50 на сезон) класически концерти, обединени в концертни цикли, както и на “Европейски музикален фестивал” в София, Варна, Пловдив.
Отделът осигурява солисти и диригенти, не само от своите артисти, но и гости от България и чужбина, грижи се за програмите на концертите.
Агенцията работи като партньор и на други организатори на класически концерти в България. Помага на държавни институции, частни корпорации и фирми и културни институти да намерят подходящи форми и съответните музиканти за различни чествания, официални вечери, приеми и други тържествени събития.
Агенцията продължава да развива своята дейност, разширявайки броя на артистите, които представлява, а също и територията на своята дейност в чужбина.
През последните години, бяха осъществени редица съвместни проекти с големи чуждестранни агенции като IMG Artists, Delphine Artists, Konzertdirektion Dr. Rudolf Goette, Brumfield Associates, Yamaha Music Europe, ACFEA, SONY Classical International и други.